Miksi Huawei P20 Pro on hyvä puhelin?

Jos mietit, miksi matkapuhelinkauppiaan suosittelema, tuntemattoman kiinalaisen valmistajan Huawei P20 Pro olisi hyvä puhelin nyt, kun olet päivittämässä vanhaa matkapuhelintasi uuteen älylaitteeseen, saatat myös miettiä: ”Missä ovat Nokiat, Ericssonit, Panasonicit ja Alcatelit? Mitä tapahtui NMT-verkolle? Kuinka suuri tekstiviestipaketti olisi sopiva alle 100 viestin kuukausikäyttöön?” Useimmille vastaus on ilmiselvä, mutta käydäänpä asia vielä kertaalleen läpi perinpohjin. NMT-verkosta on luovuttu vuosikymmeniä sitten. Saatat muistaa Holkerin Harrin suorittaman maailman ensimmäisen GSM-puhelun vuonna 1991. GSM:n myötä oltiin siirrytty digiaikaan ja puhelut olivat täysin digitaalista. Tekstiviestejäkin saattoi lähettää. Nokian kumikenkätehdaskin oli päättänyt lähteä toden teolla mukaan tähän tulevaisuuden alaan: matkapuhelinmarkkinoille.

Jollain todellisuudesta vieraantuneella keinolla Nokiasta kehittyi vuosikymmenen kuluessa maailman johtava matkapuhelinvalmistaja. Asioita tapahtui, ja kilpailijat valtasivat sekä toistensa markkinoita että yhtiöitä. 90-luvun loppu ja 2000-luvun alku olivat melkoista sisäsiittoista, makaaberia myllerrystä matkapuhelinvalmistajien keskuudessa, jonka aallonharjalla Nokia kulki aina 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppupuolelle asti. Sitten tapahtui Microsoft, Lumiat ja kansallisen ”mitä minä sanoin” -tunteen katkerat vuodet. Tosiaan, tekstiviestejä ei tarvitse enää lähettää. Unohda se 100 viestin paketti. Sitä varten on puhelimeen liitetty internet ja verkon yli toimivat pikaviestipalvelut. Whatsapp, Signal, Telegram…

Mikä ihmeen Huawei?

Vuonna 2003, teknokuplan puhjettua, kiinalainen verkko- ja laitevalmistaja astui Euroopan tietoisuuteen ostamalla vaikeuksiin joutuneen 3Comin. Ylivoimainen tietotaito ja kommunismista vapaakauppaan heräävän yrityksen rahannälkä ovat tuoneet Huawein sittemmin myös tavan tallaajan tietoisuuteen. Ensin tämä tapahtui Honor -halpapuhelimien muodossa, joita myytiin joulumarkkinoille ennennäkemättömän halpaan hintaan 2000-luvun puolivälin jälkeen. Muistatko sen hetken, kun vitosella kuussa olisi saanut ihan aidon älypuhelimen vaikka joululahjaksi? Muistatko kuinka et sitä ottanut, sillä kuka nyt puhelimella nettiä käyttää..?

Luetko tätä nyt matkapuhelimella vai ihan aidolta oikealta PC-tietokoneelta? Vai ehkä sellaiselta ”tabletilta”? Oliko minkä merkkinen tuo tabletti? Ai että Huawei… No, ei tarvitse hävetä. Kohtuullisen uusi tuttavuus tämä on meille kaikille, mutta tänään sinäkin tunnet Huawein matkapuhelinmyyjäsi ansiosta. Huawei onkin 2010-luvun puolivälin jälkeen noussut kaiken kansan tietoisuuteen, ja se ohitti Applen maailman toiseksi suurimpana älylaitevalmistajana vuonna 2018. Edellä on enää eteläkorealainen Samsung. Ja kyllä, idästähän nämä molemmat tulevat. Aina voidaa jossitella: ”Voisi se Nokiakin olla, jos se Debian(..), tai jos ei Lumiaa(..), tai jos Elop ei olisi(..)”. Idän ihmeet sen sijaan ovat oikeasti hyviä, ja ehkä paras niistä vuonna 2018 on Huawein P20 Pro.

Huawein P20 Pro on ylivoimainen ykkönen

Huawein P-malli on yksi valmistajan lippulaivamalleista. Kuten muutkin matkapuhelinvalmistajat, on Huaweilla eri käyttäjille ja eri käyttötarkoituksiin tarkoitettuja puhelinmalliperheitä. P-malliperhe on Huawein laajalle yleisölle tuttu, äärimmäisen laadukas perusmalliperhe. Tämä perusmalli, kuten muutkin Huawein lippulaivamallit, on jaettu vielä kolmen eri hintaluokan versioon. On riisuttu lite-versio, lisänimetön perusversio, sekä koko alan standardeja päivittävä Pro-versio.

Huawei P20 Pro

Huawein Pro-mallisto on aina kulkenut alansa kärjessä. Kun äärimmäisyyksiin viety laatu kohtaa verrattain edullisen hinnan, on löytynyt jotain kultaista. Huawei P20 Pro on juuri tätä kultaa täydellisimmillään. Allekirjoittaneen ranking-listalla vuosikymmenen kolme huippupuhelinta ovat Samsung Galaxy S6, Huawei P10 Pro, sekä Huawei P20 Pro. Anteeksi vain, Apple. Meikämannelle hinta-laatusuhde on tärkein, eikä imagolla niin väliä. Omenapuhelimien laatu on mainio, mutta hinta vain kohtuuton.

Mikä tekee Huawei P20 Prosta vuoden parhaan puhelimen? Teitpä puhelimellasi sitten mitä hyvänsä, voit luottaa, että Huawei P20 Pro tekee sen laadukkaasti, suorastaan ohimennen. Android-käyttöjärjestelmän peruspalvelut toimivat luonnollisesti ilman ongelmia, mutta rautapuolella Huawei P20 Pro loistaa kirkkaasti ylitse muiden matkapuhelinmarkkinoiden tähtien.

Aloitetaan vaikka prosessorista. Kirin 970-tekoälyprosessori kahdeksalla ytimellään saattaa vetää vertoja jopa pöytäkoneellesi raa-assa laskentatehossa. Se osaa myös tunnistaa puhelun oleelliset asiat, ja pystyy suodattamaan tähän kuulumattomat elementit kuten taustamelun. Prosessori ja käyttöliittymä myös optimoivat akun keston juuri sinun käyttämillesi sovelluksille siten, että akku kestää kovassakin käytössä hämmästyttävän pitkään. Se myös latautuu pikalatauksen ansiosta aamukahvin aikana. Puhelimen kolmen kameran järjettömät megapikselit (40+20+8) saavat kuvan pysymään alkuperäisen terävänä jopa viisinkertaiseen zoomiin saakka. Jos olet yhtä vaikuttunut kuin minä, rohkene tutustua tähän kiinalaiseen matkapuhelinihmeeseen, ja osta samalla Huawei P20 Pro -kuoret ja panssarilasit.